Povećanje grudi

Bolnica ST Medica

Povećanje grudi je jedna od najtraženijih i najpopularnijih operacija u estetskoj hirurgiji. Kod nas je to rutinska operacija koja brzo daje očekivane rezultate.

Za operaciju grudi pacijentkinje se najčešće odlučuju nezadovoljne veličinom, oblikom ili položajem dojki. Često se ovakve intervencije rade i u cilju rešavanja postojeće, estetski neprihvatljive, asimetrije dojki, zbog gubitka volumena nakon trudnoće i dojenja ili nakon rigoroznih dijeta kada se smanjuje i količina masnog tkiva dojke.

Na prvom pregledu će vaše želje i ciljevi biti u potpunosti saslušani i zabeležni. Potom će detaljnim lekarskim pregledima biti napravljen operativni plan koji u potpunosti odgovara Vašim potrebama. Na pregledu se pacijent obaveštava o mogucim rizicima i limitima. Naš cilj je da se pacijentu pruže sve informacije da bi imao realnu sliku šta od ovog zahvata može da očekuje. Povećanje grudi se radi implantatima poslednje generacije, različite veličine i oblika.

Operacija grudi se radi u uslovima opšte anestezije, zahteva detaljnu preoperativnu pripremu i postoperativni boravak u našoj bolnici u trajanju od jednog dana. Postoperativni oporavak je kod svake pacijentkinja drugačiji, ali se većina vraća lakšim svakodnevnim poslovima nakon sedam dana. Intenzivnije fizičke vežbe treba izbegavati u periodu od šest nedelja.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

SPECIJALISTI PLASTIČNE I REKONSTRUKTIVNE HIRURGIJE

Stručni tim

Dr Dejan Milutinović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirrugije

Dr Dejan Milutinović je završio  Medicinski  fakultet  u  Beograd 1991. godine, a nakon godinu dana prakse u Karolinskom institutu u Švedskoj, usledila je specijalizacija iz  plastične  i  rekonstruktivne  hirurgije  na Vojno-medicinskoj akademiji (1993-1998). Nakon završene specijalizacije radio je u  Institutu  za  majku  i  dete u Beogradu (1998-2001), zatim u Institutu  za  opekotine KCS  (2001-2006), gde je  bio  zamenik direktora i načelnik i operativnog bloka.

Vladimir Aničić

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Kao pionir i jedini stručnjak za plastičnu hirurgiju u valjevskom Zdravstvenom centru, više od 15 godina je imao pune ruke posla, izvodeći najrazličitije operacije, svim generacijama kao i pacijentima oba pola, i to bez pomoćnika i posebnog odeljenja. A i o pacijentima se u postoperativnoj nezi starao sam. Doktor takvog jedinstvenog iskustva, znanja i rezultata, zaslužuje sve uslove koje bolnica ST Medica može da pruži, a naši pacijenti izuzetne rezultate njegovog rada.

Dr Zoran Rizinski

Specijalizant plasticne hirurgije

Dr Zorančo Rizinski, zavrsio je Medicinski fakultet na Univerzitetu Sv Kiril i Metodij u Skoplju, nakon toga upisuje specijalizaciju iz plastične i rekonstruktivne hirurgije. Trenutno je specijalizant završne godine. Jedan deo specijalizacije obavio je na različitim klinikama u Evropi, drugi deo u Kliničkom centru Srbije.