Zatezanje lica u Srbiji
metodom Spacelifting

Najnovija metoda hirurškog liftinga, koja vam omogućava da se rešite starosnih promena na licu:

 • opuštenih tkiva
 • nabora i bora
 • opuštenosti kože
 • spuštenih jagodica
 • podbradka

Rezultati operacije ostaju trajni do kraja života, ne ostavljajući vidljive tragove hirurške intervencije.

 • Najbolji hirurzi u istočnoj Evropi operišu u Beogradu
 • Eminentni hirurzi bogatog iskustva
  sa preko 1156 obavljenih operacija SPACELIFTING METODOM
 • Ušteda od 15-20 hiljada dolara u poređenju sa operacijom u klinikama sličnog nivoa u SAD i Evropi

5 preostalih mesta

Požurite da dobijete konsultacije i rezervišete operaciju.

Prijavite se za BESPLATNE online konsultacije

Hirurzi iz istočne Evrope obaviće samo 12 operacija u Beogradu

Koja je razlika između liftinga lica i kružnog liftinga lica?

Tradicionalna plastična operacija lica:

• Trajanje operacije i anestezije 5-7 sati (dugotrajna operacija)

• Nemogućnost selektivne korekcije starosnih promena na licu u različitim oblastima

• Obavezna intubaciona opšta anestezija

• Vidljiv ožiljak na vidljivom području (operacija sa tradicionalnim dugim rezom)

• Dugotrajan oporavak do 3-4 nedelje (produženi otok, bol, gubitak kose)

• Ekstenzivna trauma tkiva i visok hirurški rizik

• Često promenjen izgled lica nakon liftinga
• Teška nelagodnost ili bol tokom dužeg vremenskog perioda

• Česte modrice, hematomi, produženi otok

• Česta potreba za dodatnim merama rehabilitacije

Spacelifting:

• Trajanje operacije je 2 sata (kratkotrajna operacija)

• Jedinstvena mogućnost odvojenog obnavljanja područja lica, u zavisnosti od potrebe

• Bilo koja vrsta anestezije, uključujući laganu sedaciju

• Kratak i skriven ožiljak (vrsta operacije sa kratkim šavom)

• Rehabilitacija 1-2 nedelje (Povratak u društvo nakon 7 dana, nema vidljivih tragova operacije)

• Minimalna trauma i minimalistički rizici

• Prirodan izgled bez posledica od operacije

• Potpuno odsustvo bolova tokom čitavog perioda nakon operacije

• Minimalne posledice, kratkotrajni otoci

• Nema potrebe za dodatnim tretmanom

Fotografije pre i posle liftinga lica:

dr ROS ANDREJ VLADIMIROVIČ

DOKTOR MEDICINE, PLASTIČNI HIRURG, RUKOVODILAC HIRURŠKOG ODELjENjA

Ros Andrej Vladimirovič je 1989. godine završio moskovsku Medicinsku akademiju i nastavio sa školovanjem u inostranstvu. Završio je specijalizaciju iz plastične hirurgije u Carmel and Horev Medical Center (Haifa, Izrael), specijalizaciju iz estetske hirurgije na Univerzitetu Brown, SAD. Završio je specijalizaciju iz kardiohirurgije (Rambam Medical Center, Izrael).

Plastične operacije najsavremenijim tehnikama mogu se raditi u u Srbiji, nije potrebno ići u inostranstvo. Zahvaljujući hirurškoj praksi doktora Rosa u Izraelu i SAD, napredne tehnologije u oblasti plastične hirurgije dostupne su svima i u Rusiji.

dr OLGA OLEGOVNA

Rukovodilac Beauty Space Clinic, plastični hirurg, redovni član Evropske akademije za plastičnu hirurgiju lica (EAFPS), član Evropskog društva rinologa (ERS), član Društva plastičnih rekonstruktivnih i estetskih hirurga DPREH (SPRAS). Autor 12 naučnih radova iz oblasti plastične i estetske hirurgije.

Olga Olegovna je diplomirala na Moskovskom institutu za medicinsku i socijalnu rehabilitaciju, završila stažiranje iz opšte hirurgije na Katedri za bolničku hirurgiju Ruskog državnog medicinskog univerziteta i staž iz otorinolaringologije na Katedri za otorinolaringologiju Ruske medicinske akademije za poslediplomske studije. Specijalizovala je plastičnu hirurgiju pod rukovodstvom profesora A.M. Borovikova i doktora Rosa A.V.

Nosova je 2008. godine za svoj aktivan naučni rad nagrađena grantom Evropskog društva rinologa za obuku u Nemačkoj o savremenim pitanjima estetske i funkcionalne rinohirurgije.

Sledeće godine je prošla dalje usavršavanje na Klinici za estetsku hirurgiju PACES Plastic Surgery i u bolnici Piedmont (Atlanta, SAD) pod vođstvom vodećih američkih plastičnih hirurga: dr Foad Nahai, MD, dr T. RoderickHester, Jr., M.D., dr. Mark Codner, MD.

Godine 2010. Olga Olegovna je nastavila svoj profesionalni razvoj u klinici estetske hirurgije, dr. Mark A. Codner, MD i u bolnici Piedmont (Atlanta, SAD). Godine 2011. među prvima u Rusiji je diplomirala po završetku kompletnog kursa dr Mendelsona na Univerzitetu u Melburnu i u potpunosti savladala anatomske i praktične veštine plastike lica Face liftinga.

Godine 2012. dobila je stipendiju Jugoistočnog društva plastičnih hirurga za stručni program plastične i rekonstruktivne hirurgije na Univerzitetu Emori (SAD).

Prednosti operacije u Srbiji u odnosu na inostranstvo
 • Cene u Beauty Space Clinic su 2-3 puta niže od cena u evropskim i američkim klinikama istog nivoa. (*cena se utvrđuje nakon konsultacija)
 • Operacija u Srbiji ni na koji način nije inferiorna sa aspekta opremljenosti klinike i kvalifikacija hirurga i medicinskog osoblja
Prijavite se za BESPLATNE online konsultacije
Prijavite se za BESPLATNE online konsultacije

O klinici «Beauty Space Clinic»

Beauty Space Clinic jedinstveni centar za estetsku medicinu i plastičnu hirurgiju u Moskvi. Ponos naše klinike je kompaktan tim specijalista sa odličnim obrazovanjem i iskustvom u najboljim medicinskim centrima SAD-e, Izraela i Evrope.

Koristimo samo najefikasnije i najsigurnije od savremenih tehnika – lifting lica, endoskopsko zatezanje lica, povećanje grudi bez ožiljaka metodom Endobreast, lasersku blefaroplastiku i otoplastiku, lipofiling i mnoge druge. Među našim partnerima su vodeći svetski proizvođači implantata i medicinske opreme, kao što su Allergan, Mentor, Silimed, Deca. Ušteda na opremi ili potrošnom materijalu nije naše pravilo.

Održavamo bliske kontakte sa mnogim svetskim zvezdama plastične hirurgije i redovno se sastajemo sa njima na kongresima i konferencijama master klase. Naši doktori stalno usavršavaju svoje profesionalne veštine. Glavni cilj tima Beauty Space Clinic je pružanje svega najboljeg što postoji u ovom trenutku u svetskoj estetskoj medicini. Iza nas je nekoliko hiljada uspešnih operacija i srećnih pacijenata i ne nameravamo se zadovoljiti postignutim.

Klinika je opremljena najnovijom tehnikom: sve je osmišljeno, uključujući moderan sistem ventilacije za operacione sale, poštuju se najstroži sigurnosni i higijenski standardi.

Istovremeno enterijer pun svetlosti više podseća na aristokratski salon nego na medicinsku ustanovu. Znamo koliko strepnje može da donese poseta plastičnom hirurgu. Zbog toga smo učinili sve da vam od prvih minuta bude udobno i da se osećate spokojno.

O klinici «Beauty Space Clinic»

Kako planirati operaciju:

 • Popunite anketu

 • Dogovorite vreme konsultacija sa asistentom

 • Isplanirajte tehnički deo putovanja (Transfer, rezervacija hotela)

 • Obavite ličnu konsultaciju sa lekarom

 • Dostavite analize

 • Dogovorite se o vremenu operacije

 • Zakažite postoperativni pregled

 • Dogovorite se o vremenu povratka kući

Imate pitanja i nedoumice?

Kao prvo, isti se zasniva na savremenoj teoriji starosnih promena u pojedinim delovima lica: jagodice, obrazi, vrat. Kao drugo, lifting lica selektivno dovodi u potreban red svaku zonu. Kao treće, lifting lica je bezbedan, lako podnošljiv i daje najbolji i trajni efekat. Pored toga, on se svrstava u operacije sa kratkim postoperativnim šavom i brzim vremenom oporavka.

Lifting lica se može raditi sa početnim starosnim promenama na licu i sa izrazito izraženim znacima starenja. Raspon starosti je 35-80 godina. Većina pacijenata su žene i muškarci starosti od 45 do 55 godina. Glavna motivacija za LIFTING LICA je nesklad između izgleda i unutrašnjeg osećaja starosti. Ograničenja nisu vezana za godine, već za nerazumevanje potrebe da izgledate i osećate se mlado, kao i za zdravstveno stanje.

Oporavak pre odlaska na posao traje 7-10 dana, povratak na normalnu aktivnost
je 2 nedelje, puna rehabilitacija traje 2-3 meseca.

Postoperativni ožiljak je sakriven u ušnoj školjki, temporalnoj zoni i iza nabora uha. Posle 2-3 meseca, ožiljak je jedva primetan. Ne zahteva poseban tretman ili korekciju.

Lifting lica se svrstava u plastične operacije lica kratkog trajanja i ograničene traume tkiva, tako da se lako kombinuje sa svim dodatnim operacijama i procedurama koje pacijent zahteva. To su plastične operacije očnih kapaka, operacije grudi i tela.

Efekat operacije traje doživotno. Potreba za ponovljenim operacijama liftinga lica trenutno nije uočena.

Ponekad se izvodi ponovno zatezanje lica kod tradicionalnih metoda. Njegova svrha nije toliko podmlađivanje koliko ispravljanje nedostataka prethodne operacije. To podrazumeva popravljanje širokih razvučenih ožiljaka, područja gubitka kose, poravnavanje ušnih resica i eliminaciju drugih poznatih problema vezanih za kružno zatezanje.

Petnaestogodišnji period praćenja rezultata liftinga lica nije pokazao slučajeve ponovne intervencije. Aktuelne starosne promene na koži i gubitak volumena tkiva korigovani su kozmetičkim metodama i lipofilingom lica. Hormonska podrška omogućila je održavanje kože u normalnom tonusu i bez grubih bora.

Nakon operacije liftinga lica, pacijent provodi 1-2 dana u bolnici. Drugog dana se skida zavoj, opere se glava i telo, obrađuju se šavovi i pacijent se otpušta kući. Kontrolni pregled i uklanjanje šavova obavljaju se 5 i 10-12 dana nakon operacije. Sledeća poseta je planirana za mesec dana. Po potrebi se individualno planiraju dodatni pregledi i posete.

Petnaestogodišnji period praćenja rezultata liftinga lica nije pokazao slučajeve ponovne intervencije. Aktuelne starosne promene na koži i gubitak volumena tkiva korigovani su kozmetičkim metodama i lipofilingom lica. Hormonska podrška omogućila je održavanje kože u normalnom tonusu i bez grubih bora.

Niste pronašli odgovore na pitanja koja imate?

Pitajte nas – zakažite BESPLATNE konsultacije
Pitajte nas – zakažite BESPLATNE konsultacije

Prijavite se za BESPLATNE online konsultacije

Upišite svoje kontakt podatke u formu, kako bismo mogli da Vas kontaktiramo i zakažemo besplatne video konsultacije sa lekarom. Konsultacije sa hirurgom se odvijaju pute, Skype, Zoom ili WhatsApp servisa.