Korekcija nosa

Bolnica ST Medica

Iako predstavlja jednu od najzahtevnijih estetskih operacija na licu, ako mislite da će poboljšati izgled vašeg lica, u našoj bolnici obavljamo je rutinski.

Korektivnom rinoplastikom se moze promeniti veličina nosa, širina nosa, otkloniti grba sa dorzuma nosa, promeniti vrh nosa i širina nozdrva kao i promeniti ugao izmedju nosa i gornje usne. Pored ovih estetskih problema , moguće je hirurškim putem otkloniti i niz funkcionalnih smetnji koje nastaju kao posledica devijacije nosne pregrade.

Izuzev u hitnim traumatskim stanjima korektivna rinoplastika se radi nakon navršenih osamnaest godina starosti, jer je to vremenski period kada se završava rast koštanih nosnih struktura, čime se isključuje mogućnost postoperativnih deformacija nosa.

Korektivna rinoplastika se može raditi u opštoj ili u lokalnoj anesteziji, što zavisi od obimnosti same hirurške intervencije. Dužina i kompleksnost zahvata zavise od individualnih faktora, kao što su struktura nosa, debljina kože, godine, naravno i od vaše želje.

Najbolje je prvih par dana provesti u krevetu sa visokim uzglavljem i hladnim oblogama preko očiju koje sprečavaju stvaranje većih otoka. Većina pacijenata je na nogama već dva dana nakon operacije, a obično se nakon dve nedelje vraćaju svakodnevnim obavezama. Fizičke aktivnosti kao što su jogging, plivanje, aerobik ili vožnja bicikla, se izbegavaju tri nedelje nakon operacije.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

SPECIJALISTI PLASTIČNE I REKONSTRUKTIVNE HIRURGIJE

Stručni tim

Dr Dejan Milutinović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirrugije

Dr Dejan Milutinović je završio  Medicinski  fakultet  u  Beograd 1991. godine, a nakon godinu dana prakse u Karolinskom institutu u Švedskoj, usledila je specijalizacija iz  plastične  i  rekonstruktivne  hirurgije  na Vojno-medicinskoj akademiji (1993-1998). Nakon završene specijalizacije radio je u  Institutu  za  majku  i  dete u Beogradu (1998-2001), zatim u Institutu  za  opekotine KCS  (2001-2006), gde je  bio  zamenik direktora i načelnik i operativnog bloka.

Vladimir Aničić

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Kao pionir i jedini stručnjak za plastičnu hirurgiju u valjevskom Zdravstvenom centru, više od 15 godina je imao pune ruke posla, izvodeći najrazličitije operacije, svim generacijama kao i pacijentima oba pola, i to bez pomoćnika i posebnog odeljenja. A i o pacijentima se u postoperativnoj nezi starao sam. Doktor takvog jedinstvenog iskustva, znanja i rezultata, zaslužuje sve uslove koje bolnica ST Medica može da pruži, a naši pacijenti izuzetne rezultate njegovog rada.

Dr Zoran Rizinski

Specijalizant plasticne hirurgije

Dr Zorančo Rizinski, zavrsio je Medicinski fakultet na Univerzitetu Sv Kiril i Metodij u Skoplju, nakon toga upisuje specijalizaciju iz plastične i rekonstruktivne hirurgije. Trenutno je specijalizant završne godine. Jedan deo specijalizacije obavio je na različitim klinikama u Evropi, drugi deo u Kliničkom centru Srbije.