Korekcija usana

Bolnica ST Medica

Iskustvo i veština naših estetskih hirurga vratiće vašim usnama sjaj i svežinu, Ili će ih povećati, oblikovati i definisati da izgledaju onako kako želite. Samo recite.

Vrlo često pacijenti se obraćaju hirurgu sa pitanjima vezanim za podebljavanje, popunjavanje ili povećavanje punoće gornje, donje ili obe usne. Postoji nekoliko mogućnosti kojima se ovi problemi mogu rešiti, a koja će se procedura upotrebiti zavisi od zajedničkog dogovora pacijenta i hirurga.

Ova procedura se može raditi u lokalnoj ili opštoj anesteziji u zavisnosti od želje pacijenta, i shodno tome zahteva različitu preoperativnu pripremu kao sto je različit sam postoperativni oporavak. Operativnim putem moguće je povećati samo veličinu rumenila usne, ali ne i dobiti na njenom volumenu. Pored operativnog postupka usnu je moguće podebljati i različitim filerima pri čemu je moguće ili samo naglasiti ivicu usne ili povećati njen volumen, odnosno dobiti na punoći. U koliko se naglašava ivica usne ujedno dolazi do blagog razvlačenja kože gornje i donje usne pri čemu se znatno mogu ublažiti i sitne bore u koliko postoje u ovoj regiji.

U našoj bolnici koriste se fileri u čijoj je osnovi hijaluronska kiselina (Puragen, MENTOR), a dužina efekta je od šest meseci do godinu dana a sam efekat nestaje naglo.

Intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji, traje nekoliko minuta, neposredno postoperativno dolazi do pojave otoka u regiji u kojoj je plasiran filer, tako da se preporučuje par dana stavljati hladne obloge na usne, a konačni efekat se vidi najčešće nakon četiri dana od intervencije.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

SPECIJALISTI PLASTIČNE I REKONSTRUKTIVNE HIRURGIJE

Stručni tim

Dr Dejan Milutinović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirrugije

Dr Dejan Milutinović je završio  Medicinski  fakultet  u  Beograd 1991. godine, a nakon godinu dana prakse u Karolinskom institutu u Švedskoj, usledila je specijalizacija iz  plastične  i  rekonstruktivne  hirurgije  na Vojno-medicinskoj akademiji (1993-1998). Nakon završene specijalizacije radio je u  Institutu  za  majku  i  dete u Beogradu (1998-2001), zatim u Institutu  za  opekotine KCS  (2001-2006), gde je  bio  zamenik direktora i načelnik i operativnog bloka.

Vladimir Aničić

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Kao pionir i jedini stručnjak za plastičnu hirurgiju u valjevskom Zdravstvenom centru, više od 15 godina je imao pune ruke posla, izvodeći najrazličitije operacije, svim generacijama kao i pacijentima oba pola, i to bez pomoćnika i posebnog odeljenja. A i o pacijentima se u postoperativnoj nezi starao sam. Doktor takvog jedinstvenog iskustva, znanja i rezultata, zaslužuje sve uslove koje bolnica ST Medica može da pruži, a naši pacijenti izuzetne rezultate njegovog rada.

Dr Zoran Rizinski

Specijalizant plasticne hirurgije

Dr Zorančo Rizinski, zavrsio je Medicinski fakultet na Univerzitetu Sv Kiril i Metodij u Skoplju, nakon toga upisuje specijalizaciju iz plastične i rekonstruktivne hirurgije. Trenutno je specijalizant završne godine. Jedan deo specijalizacije obavio je na različitim klinikama u Evropi, drugi deo u Kliničkom centru Srbije.