Home|Plastična hirurgija|Estetstska hirurgija lica|Facelifting – zatezanje kože lica

Facelifting – zatezanje kože lica

Bolnica ST Medica

Najvažnije je pacijentima dati mlađi izgled sa zategnutom i svežom kožom koja sve ukupno odaje sliku prirodnosti. Dobro urađen lifting lica i vrata “vraća sat” za 5-10 godina unazad.

Facelifting je hirurška procedura kojom se uklanjaju vidljivi znaci starenja na licu i vratu. Zavisno od godina starosti, koža gubi neke svoje karakteristike koje joj daju jedrost, potkožne strukture popuštaju, mišići gube tonus. Sam facelifting ne zaustavlja proces starenja ali ga fiktivno usporava.

Lifting lica se može raditi u opštoj anesteziji, ali u poslednje vreme, prateći savremene tokove anestezije, moguće ga je raditi i u lokalnoj anesteziji sa kombinovanom sedacijom (pacijent je blago uspavan).

U našoj ustanovi se radi i endoskopski asistirani facelifting, kod koga hirurg pomoću specijalnih instrumenata i kamere prati svoj rad na monitoru, što omogućava male rezove, duge svega nekoliko milimetara, bezbedan rad, kao i minimalnu traumu dubljih struktura, a to sve ukupno rezultira puno brzim i lakšim postoperativnim oporavkom. Često se u sklopu liftinga lica rade i korekcije kapaka, kao što postoji mogućnost i kombinovanje ove hirurške metode sa nizom manje invazivnih metoda kojima je moguće dodatno korigovati konture lica da bi sve ukupno rezultat bio bolji.

Nakon ovakvih hirurških procedura u sklopu neposrednog postoperativnog oporavka u našoj bolnici se ostaje jedan do dva dana nakon operacije kada se skidaju zavoji, a konci se skidaju najčešće između petog i četrnaestog dana.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

SPECIJALISTI PLASTIČNE I REKONSTRUKTIVNE HIRURGIJE

Stručni tim

Dr Dejan Milutinović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirrugije

Dr Dejan Milutinović je završio  Medicinski  fakultet  u  Beograd 1991. godine, a nakon godinu dana prakse u Karolinskom institutu u Švedskoj, usledila je specijalizacija iz  plastične  i  rekonstruktivne  hirurgije  na Vojno-medicinskoj akademiji (1993-1998). Nakon završene specijalizacije radio je u  Institutu  za  majku  i  dete u Beogradu (1998-2001), zatim u Institutu  za  opekotine KCS  (2001-2006), gde je  bio  zamenik direktora i načelnik i operativnog bloka.

Vladimir Aničić

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Kao pionir i jedini stručnjak za plastičnu hirurgiju u valjevskom Zdravstvenom centru, više od 15 godina je imao pune ruke posla, izvodeći najrazličitije operacije, svim generacijama kao i pacijentima oba pola, i to bez pomoćnika i posebnog odeljenja. A i o pacijentima se u postoperativnoj nezi starao sam. Doktor takvog jedinstvenog iskustva, znanja i rezultata, zaslužuje sve uslove koje bolnica ST Medica može da pruži, a naši pacijenti izuzetne rezultate njegovog rada.

Dr Zoran Rizinski

Specijalizant plasticne hirurgije

Dr Zorančo Rizinski, zavrsio je Medicinski fakultet na Univerzitetu Sv Kiril i Metodij u Skoplju, nakon toga upisuje specijalizaciju iz plastične i rekonstruktivne hirurgije. Trenutno je specijalizant završne godine. Jedan deo specijalizacije obavio je na različitim klinikama u Evropi, drugi deo u Kliničkom centru Srbije.