Home|Plastična hirurgija|Estetstska hirurgija lica|Neinvazivno podmlađivanje lica

Podmlađivanje lica neinvanzivnim metodama

Bolnica ST Medica

Metode koje koristimo u našoj ustanovi su: površna dermoabrazija, hemijski pilinzi, ubrizgavanje botoksa, popunjavanje filerima i mezoterapija. Efekti su blistavi.

Bore na licu nastaju iz tri razloga. Jedan je starenje kože pri čemu koža lica sa godinama gubi neka svoja svojstva, menjajući odnose elastičnih i kolagenih vlakana koji joj daju čvrstinu i elastičnost, kao i smanjujući procenat sadržaja vode pri čemu gubi jedrost i postaje suvlja, pa kao posledica dolazi do formiranja sitnih, ne suviše dubokih bora koje su najizraženije u regiji donjih kapaka, a kasnije sa godinama se mogu naći i na celom licu.

Drugi su bore koje nastaju svakodnevnim dejstvm ekspresivne mimične muskulature, i to su horizontalne bore na čelu, vertikalne glabelarne bore izmedju obrva, horizontalne bore u korenu nosa, radijalne bore u spoljašnjim uglovima očiju. Treća vrsta bora nastaje pod uticajem zemljine teže pri čemu se gubi fini oval lica, produbljuju nazolabijalne bore koje idu od nosa do spoljašnjih uglova usana, zatim marionetske bore koje idu od spoljašnjih uglova usana naniže prema bradi, kao i poprečne bore na vratu. Svaki tip bora zahteva drugačiji tretman.

U estetskoj hirurgiji postoji čitav niz neinvazivnih metoda kojima se na duže ili kraće vreme mogu rešiti neke od ovih bora a da pri tome intervencije ne zahtevaju nikakav preoperativni tretman, niti postoperativni izostanak od svakodnevnih obaveza.

U zavisnosti od površine koja se tretira i same metode rada postoperativni oporavak traje od par dana do dve nedelje. Ovakve intervencije se rade u rano proleće, poznu jesen ili preko zime. Izbegava se letnji period kada je jako sunce koje bi moglo na novoj osetljivoj koži da ostavi tamne fleke.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

SPECIJALISTI PLASTIČNE I REKONSTRUKTIVNE HIRURGIJE

Stručni tim

Dr Dejan Milutinović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirrugije

Dr Dejan Milutinović je završio  Medicinski  fakultet  u  Beograd 1991. godine, a nakon godinu dana prakse u Karolinskom institutu u Švedskoj, usledila je specijalizacija iz  plastične  i  rekonstruktivne  hirurgije  na Vojno-medicinskoj akademiji (1993-1998). Nakon završene specijalizacije radio je u  Institutu  za  majku  i  dete u Beogradu (1998-2001), zatim u Institutu  za  opekotine KCS  (2001-2006), gde je  bio  zamenik direktora i načelnik i operativnog bloka.

Vladimir Aničić

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Kao pionir i jedini stručnjak za plastičnu hirurgiju u valjevskom Zdravstvenom centru, više od 15 godina je imao pune ruke posla, izvodeći najrazličitije operacije, svim generacijama kao i pacijentima oba pola, i to bez pomoćnika i posebnog odeljenja. A i o pacijentima se u postoperativnoj nezi starao sam. Doktor takvog jedinstvenog iskustva, znanja i rezultata, zaslužuje sve uslove koje bolnica ST Medica može da pruži, a naši pacijenti izuzetne rezultate njegovog rada.

Dr Zoran Rizinski

Specijalizant plasticne hirurgije

Dr Zorančo Rizinski, zavrsio je Medicinski fakultet na Univerzitetu Sv Kiril i Metodij u Skoplju, nakon toga upisuje specijalizaciju iz plastične i rekonstruktivne hirurgije. Trenutno je specijalizant završne godine. Jedan deo specijalizacije obavio je na različitim klinikama u Evropi, drugi deo u Kliničkom centru Srbije.