Liposukcija

Bolnica ST Medica

Liposukcija predstavlja jednu vrstu umetnosti i najpopularniju metodu oblikovanja tela odstranjivanjem viška potkožnog masnog tkiva.

Da li ste se ikad zabrinuli zašto drakonska dijeta i vežbanje ne mogu da uklone mast sa određenih delova tela? Naime, naše telo ima regije koje se u svetu zovu diet – resistant ili lokalizacija masnog depoa.

Preoperativno je veoma važno markirati-označiti regije koje će se tretirati, normalno sve u dogovoru sa pacijentom. U opštoj ili lokalnoj anesteziji mast iz tih regija se može liposukcijom otkloniti i ta regija oblikovati. Ožiljci su veličine oko 5mm i nakon izvesnog vremena postaju neprimetni. U bolnici se ostaje jedan dan nakon intervencije, a u zavisnosti od regije i količine uklonjene masti, povratak u normalan život (posao) je od 5-10 dana.

Regije koje se najčešće tretiraju su stomak, bedra, spoljna strana butina, unutrašnja strana butina i kolena, ruke, podvaljak. Jedan čuveni plastični hirurg rekao je da se liposukcijom mogu tretirati sve regije osim dlanova i tabana. Liposukcija je jedna od najpopularnijih hirurških procedura u estetskoj hirurgiji.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

SPECIJALISTI PLASTIČNE I REKONSTRUKTIVNE HIRURGIJE

Stručni tim

Dr Dejan Milutinović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirrugije

Dr Dejan Milutinović je završio  Medicinski  fakultet  u  Beograd 1991. godine, a nakon godinu dana prakse u Karolinskom institutu u Švedskoj, usledila je specijalizacija iz  plastične  i  rekonstruktivne  hirurgije  na Vojno-medicinskoj akademiji (1993-1998). Nakon završene specijalizacije radio je u  Institutu  za  majku  i  dete u Beogradu (1998-2001), zatim u Institutu  za  opekotine KCS  (2001-2006), gde je  bio  zamenik direktora i načelnik i operativnog bloka.

Vladimir Aničić

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Kao pionir i jedini stručnjak za plastičnu hirurgiju u valjevskom Zdravstvenom centru, više od 15 godina je imao pune ruke posla, izvodeći najrazličitije operacije, svim generacijama kao i pacijentima oba pola, i to bez pomoćnika i posebnog odeljenja. A i o pacijentima se u postoperativnoj nezi starao sam. Doktor takvog jedinstvenog iskustva, znanja i rezultata, zaslužuje sve uslove koje bolnica ST Medica može da pruži, a naši pacijenti izuzetne rezultate njegovog rada.

Dr Zoran Rizinski

Specijalizant plasticne hirurgije

Dr Zorančo Rizinski, zavrsio je Medicinski fakultet na Univerzitetu Sv Kiril i Metodij u Skoplju, nakon toga upisuje specijalizaciju iz plastične i rekonstruktivne hirurgije. Trenutno je specijalizant završne godine. Jedan deo specijalizacije obavio je na različitim klinikama u Evropi, drugi deo u Kliničkom centru Srbije.