Smanjenje grudi

Bolnica ST Medica

Ovo je veoma efektan estetski zahvat kojim se velike grudi smanjuju na željenu veličinu, a meke i opuštene uzdižu, čime se dobija lepša figura i skladnije telo.

Žene sa velikim opuštenim grudima mogu imati različite medicinske probleme prouzrokovane težinom samih dojki: bol u vratnoj kičmi, iritacija razvučene kože, deformacije kičmenog stuba, kao i probleme sa disanjem. Bretele grudnjaka koje se usecaju u ramena dugi niz godina za sobom ostavljaju deformitete. Neuobičajeno velike i teške dojke mogu kod žena ili devojaka izazvati nesigurnost i kompleks.

Smanjenje dojki koje se naziva redukciona mamoplastika sastoji se u uklanjanju dela masnog tkiva, mlečne žlezde i kože u višku sa grudi, čineći ih manjim, lepše oblikovanim, lakšim i čvršćim. Moguće je smanjiti i veličinu same bradavice i njene areole.

Cilj ovakvih intervencija je napraviti manje, lepše oblikovane i bolje postavljene grudi, proporcionalne sa telom pacijenta. Redukcijom grudi može se značajno uticati na povećanje samopouzdanja kod pacijenta. Takođe, deluje se i ortopedski oslobađanjem od bola u kičmi izazvanog velikim grudima. Intervencija se radi u opštoj anesteziji.

Na nogama možete biti već dva dana nakon operacije, a bolovi u dojkama mogu se smanjiti analgeticima. Uz detaljne postoperativne instrukcije, većina žena se normalnom životu i lakšim svakodnevnim obavezama vraća nakon dve nedelje.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

SPECIJALISTI PLASTIČNE I REKONSTRUKTIVNE HIRURGIJE

Stručni tim

Dr Dejan Milutinović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirrugije

Dr Dejan Milutinović je završio  Medicinski  fakultet  u  Beograd 1991. godine, a nakon godinu dana prakse u Karolinskom institutu u Švedskoj, usledila je specijalizacija iz  plastične  i  rekonstruktivne  hirurgije  na Vojno-medicinskoj akademiji (1993-1998). Nakon završene specijalizacije radio je u  Institutu  za  majku  i  dete u Beogradu (1998-2001), zatim u Institutu  za  opekotine KCS  (2001-2006), gde je  bio  zamenik direktora i načelnik i operativnog bloka.

Vladimir Aničić

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Kao pionir i jedini stručnjak za plastičnu hirurgiju u valjevskom Zdravstvenom centru, više od 15 godina je imao pune ruke posla, izvodeći najrazličitije operacije, svim generacijama kao i pacijentima oba pola, i to bez pomoćnika i posebnog odeljenja. A i o pacijentima se u postoperativnoj nezi starao sam. Doktor takvog jedinstvenog iskustva, znanja i rezultata, zaslužuje sve uslove koje bolnica ST Medica može da pruži, a naši pacijenti izuzetne rezultate njegovog rada.

Dr Zoran Rizinski

Specijalizant plasticne hirurgije

Dr Zorančo Rizinski, zavrsio je Medicinski fakultet na Univerzitetu Sv Kiril i Metodij u Skoplju, nakon toga upisuje specijalizaciju iz plastične i rekonstruktivne hirurgije. Trenutno je specijalizant završne godine. Jedan deo specijalizacije obavio je na različitim klinikama u Evropi, drugi deo u Kliničkom centru Srbije.