Korekcija ušiju

Bolnica ST Medica

Remodeliranje ušne školjke se može primeniti na pacijentima svih uzrasta i životnog doba. Ovu intervenciju radimo sa velikim uspehom, da biste se vi osećali i izgledali bolje.

Ovom intervencijom se obično prominentne (klempave) uši približe glavi ili se redukuje veličina ušne školjke. U najvećem delu sa radi kod dece od 4-14 godina ali se radi i kod starijih.

Za intervenciju se treba odlučiti tek kada dete (pacijent) počne da se oseća neprijatno sa takvim ušima, jer tada dete bolje sarađuje u toku intervencije i ima više motivacije. Dakle, nikako se ne odlučujte za intervenciju vašeg deteta ako dete nije zainteresovano!

Operacija se najčešće radi u lokalnoj ansteziji ali u dogovoru sa hirurgom operacija se može izvršiti i u opštoj anesteziji naročito ako je dete malo. Intervencija traje dva sata i nakon toga su pacijenti spremni za polazak kući osim ako je pacijent rađen u opštoj anesteziji. Odmah nakon završetka intervencije plasira se elastični zavoj koji se nakon nekoliko dana smanjuje a definitivno skida nakon 7 dana. Prvih nekoliko dana se javlja bol koji se eliminiše analgeticima. Konci se skidaju nakon dve nedelje.

Stariji pacijenti se mogu vratiti poslu nakon pet dana, deca moraju malo duže da se čuvaju naročito u igri sa drugom decom.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

SPECIJALISTI PLASTIČNE I REKONSTRUKTIVNE HIRURGIJE

Stručni tim

Dr Dejan Milutinović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirrugije

Dr Dejan Milutinović je završio  Medicinski  fakultet  u  Beograd 1991. godine, a nakon godinu dana prakse u Karolinskom institutu u Švedskoj, usledila je specijalizacija iz  plastične  i  rekonstruktivne  hirurgije  na Vojno-medicinskoj akademiji (1993-1998). Nakon završene specijalizacije radio je u  Institutu  za  majku  i  dete u Beogradu (1998-2001), zatim u Institutu  za  opekotine KCS  (2001-2006), gde je  bio  zamenik direktora i načelnik i operativnog bloka.

Vladimir Aničić

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Kao pionir i jedini stručnjak za plastičnu hirurgiju u valjevskom Zdravstvenom centru, više od 15 godina je imao pune ruke posla, izvodeći najrazličitije operacije, svim generacijama kao i pacijentima oba pola, i to bez pomoćnika i posebnog odeljenja. A i o pacijentima se u postoperativnoj nezi starao sam. Doktor takvog jedinstvenog iskustva, znanja i rezultata, zaslužuje sve uslove koje bolnica ST Medica može da pruži, a naši pacijenti izuzetne rezultate njegovog rada.

Dr Zoran Rizinski

Specijalizant plasticne hirurgije

Dr Zorančo Rizinski, zavrsio je Medicinski fakultet na Univerzitetu Sv Kiril i Metodij u Skoplju, nakon toga upisuje specijalizaciju iz plastične i rekonstruktivne hirurgije. Trenutno je specijalizant završne godine. Jedan deo specijalizacije obavio je na različitim klinikama u Evropi, drugi deo u Kliničkom centru Srbije.