Korekcija ožiljaka

Bolnica ST Medica

Hiruško otklanjanje i korekcija ožiljaka je jedna od najednostavnijih intervencija za iskusnog estetskog hirurga.

Mnogobrojni su razlozi nastajanja ožiljaka. Oni se formiraju uvek na mestu gde je prekinut kontinuitet kože bez obzira da li se radi o posledici traumatske ozlede kože ili hirurške intervencije.

Pored ovoga konačni izgled ožiljka zavisi i od individualno nasleđene sposobnosti formiranja ožiljnog tkiva. Nekada su ožiljci tanki, meki u ravni kože i u koliko su dobro pozicionirani, ne predstavljaju nikakav estetski problem.

Ožiljci se otklanjaju tako što se radi njihova hirurška ekscizija i potom se atraumatskim rukovanjem tkivom, tanjim koncima, pravilnim postavljanjem ožiljka u odnosu na dejstvo sila razvlačenja kože, kao i pozicioniranjem ožiljka u regiji gde nije vidljiv ili u neki prirodan kožni nabor pokuša da se njegova vidljivost svede na estetski prihvatljiv nivo.

Bitno veći problem predstavljaju keloidni ožiljci koji najčešće na ponovljenu hiruršku intervenciju stavraju još ružnije ožiljno tkivo. Pokušaj njihovog uklanjanja svodi se na neposredno postoperativno ubrizgavanje kortikosteroidnih preparata u koliko se očekuje da će organizam odreagovati na mestu intervencije.

U neposrednom postoperativnom toku naši hirurzi će vam svakako preporučiti i više različitih krema koje ubrzavaju maturaciju (sazrevanje) ožiljnog tkiva i omogućavaju da on dobije estetski prihvatljivu formu.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

SPECIJALISTI PLASTIČNE I REKONSTRUKTIVNE HIRURGIJE

Stručni tim

Dr Dejan Milutinović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirrugije

Dr Dejan Milutinović je završio  Medicinski  fakultet  u  Beograd 1991. godine, a nakon godinu dana prakse u Karolinskom institutu u Švedskoj, usledila je specijalizacija iz  plastične  i  rekonstruktivne  hirurgije  na Vojno-medicinskoj akademiji (1993-1998). Nakon završene specijalizacije radio je u  Institutu  za  majku  i  dete u Beogradu (1998-2001), zatim u Institutu  za  opekotine KCS  (2001-2006), gde je  bio  zamenik direktora i načelnik i operativnog bloka.

Vladimir Aničić

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Kao pionir i jedini stručnjak za plastičnu hirurgiju u valjevskom Zdravstvenom centru, više od 15 godina je imao pune ruke posla, izvodeći najrazličitije operacije, svim generacijama kao i pacijentima oba pola, i to bez pomoćnika i posebnog odeljenja. A i o pacijentima se u postoperativnoj nezi starao sam. Doktor takvog jedinstvenog iskustva, znanja i rezultata, zaslužuje sve uslove koje bolnica ST Medica može da pruži, a naši pacijenti izuzetne rezultate njegovog rada.

Dr Zoran Rizinski

Specijalizant plasticne hirurgije

Dr Zorančo Rizinski, zavrsio je Medicinski fakultet na Univerzitetu Sv Kiril i Metodij u Skoplju, nakon toga upisuje specijalizaciju iz plastične i rekonstruktivne hirurgije. Trenutno je specijalizant završne godine. Jedan deo specijalizacije obavio je na različitim klinikama u Evropi, drugi deo u Kliničkom centru Srbije.