Asimetrija grudi

Bolnica ST Medica

Kod svake žene dojke su prirodno asimetrične, te stoga rešavanje ovoga problema predstavlja vrhunac estetske hirurgije dojki.

Različiti faktori dovode do nerazvijenosti ili nedovoljne razvijenosti jedne dojke, prekomerne razvijenosti suprotne ali i drugi faktori kao što su deformiteti grudnoga koša mogu da rezultiraju asimetrijom dojki. Kombinacijom tehnika za hirurško povećanje i smanjenje dojke, rešenje ovoga problema postaje stvarnost.

Na pregledu se pacijent obaveštava o mogućim rizicima i limitima. Naš cilj je da se pacijentu pruže sve informacije da bi imao realnu sliku šta od ovog zahvata može da ocekuje. Obim i kompleksnost ove procedure zavise od individualnih faktora kao što su godine, veličina i obim grudi, kao i eventualnu potrebu za implantatima.

Ovakve intervencije se rade u uslovima opšte anestezije, zahtevaju kompletnu preoperativnu pripremu i postoperativni boravak u našoj bolnici u trajanju od jednog do dva dana. Pacijentkinje se obično, u zavisnosti od operativne procedure, lakšim svakodnevnim aktivnostima vraćaju nakon sedam dana.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

SPECIJALISTI PLASTIČNE I REKONSTRUKTIVNE HIRURGIJE

Stručni tim

Dr Dejan Milutinović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirrugije

Dr Dejan Milutinović je završio  Medicinski  fakultet  u  Beograd 1991. godine, a nakon godinu dana prakse u Karolinskom institutu u Švedskoj, usledila je specijalizacija iz  plastične  i  rekonstruktivne  hirurgije  na Vojno-medicinskoj akademiji (1993-1998). Nakon završene specijalizacije radio je u  Institutu  za  majku  i  dete u Beogradu (1998-2001), zatim u Institutu  za  opekotine KCS  (2001-2006), gde je  bio  zamenik direktora i načelnik i operativnog bloka.

Vladimir Aničić

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Kao pionir i jedini stručnjak za plastičnu hirurgiju u valjevskom Zdravstvenom centru, više od 15 godina je imao pune ruke posla, izvodeći najrazličitije operacije, svim generacijama kao i pacijentima oba pola, i to bez pomoćnika i posebnog odeljenja. A i o pacijentima se u postoperativnoj nezi starao sam. Doktor takvog jedinstvenog iskustva, znanja i rezultata, zaslužuje sve uslove koje bolnica ST Medica može da pruži, a naši pacijenti izuzetne rezultate njegovog rada.

Dr Zoran Rizinski

Specijalizant plasticne hirurgije

Dr Zorančo Rizinski, zavrsio je Medicinski fakultet na Univerzitetu Sv Kiril i Metodij u Skoplju, nakon toga upisuje specijalizaciju iz plastične i rekonstruktivne hirurgije. Trenutno je specijalizant završne godine. Jedan deo specijalizacije obavio je na različitim klinikama u Evropi, drugi deo u Kliničkom centru Srbije.