Home|Ginekologija|Ginekološka hirurgija

Ginekološka hirurgija

Bolnica ST Medica

Ginekološka hirurgija obuhvata metode i intervencije kojima se uklanjanju određeni ginekološki poremećaji.

Hirurške intervencije u ginekologiji omogućavaju pacijentima da brže, lakše i sa manje rizika dođu do željene dijagnoze i efekta.

Danas se hiruške intervencije u ginekologiji pretežno izvode minimalno invazivnim hiruškim metodama, odnosno laparoskopski, histeroskopski i vaginalno. Pacijent je tokom operacije u opštoj anesteziji (mada se mnoge intervencije mogu raditi u lokalnoj i regionalnoj anesteziji). Boravak u bolnici ne traje duže od jednog dana, a oporavak pacijenta je brži i odvija se u kraćem vremenskom periodu.

Laparoskopska hirurgija u ginekologiji omogućava da se većina operacija uradi kroz prorez na stomaku dugačak tek 5-10 mm, čak i kada je u pitanju vađenje reproduktivnih organa. Izbegavanjem velikog reza na stomaku sprečava se, ne samo veliki ožiljak, nego i brojne komplikacije i vreme oporavka pacijentkinje. U bolnici ST Medica više od 90 odsto ginekoloških operacija radi se laparoskopski za koje je zaslužan naš stručni tim vrhunskih stručnjaka i lekara.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

SPECIJALISTi GINEKOLOGIJE I AKUŠERSTVA

Stručni tim

Dr. sc. med. Boris Vraneš

Specijalista ginekologije i akušerstva
Subspecijalista ginekološke onkologije

Dr. sc. med. Zoran Stanković

Specijalista ginekologije i akušerstva
Subspecijalista dečije i adolescent ginekologije – IFEPAG