Zatezanje kože stomaka

Bolnica ST Medica

Opuštena koža stomaka ne mora da bude problem. Naši iskusni estetski hirurzi rešiće vas viška na rutinski efikasan način i na vaše veliko zadovoljstvo.

Ova metoda je neprikosnovena za uklanjanje viška kože i potkožnog masnog tkiva. Nekada se zbog ekstenzivnog uklanjanja viška kože ukaže potreba za transpozicijom (pomeranjem) položaja pupka.

Intervencija se radi u opštoj anesteziji, neophodna je kompletna preoperativna priprema, nije opasna jer se ne ulazi u trbušnu duplju pa samim tim se ne remeti funkcija vitalnih trbušnih organa. U slučaju potrebe može se uraditi u istom aktu rekonstrukcija mišića trbušnog zida koji može biti oslabljen nakon gojaznosti ili trudnoće. Ožiljak je horizontalno postavljen u pubičnoj regiji tako da je sakriven u gaćicama.

U bolnici se ostaje od 48-72h . Potrebno je mirovanje u postelji prvih nekoliko dana. U toku neposrednog postoperativnog oporavka pacijent nosi odgovarajući steznik nekoliko nedelja. Konci se skidaju u drugoj nedelji. Komplikacije koje mogu da se jave se kreću u okvirima komplikacija srednje teških operacija.

Bolnica ST Medica svojim pacijentima stavlja na raspolaganje samo najbolje. Posvećenim radom, bogatim iskustvom i vrhunskim rezultatima pružamo našim pacijentima osećaj punog poverenja i zadovoljstva izvršenim uslugama.

SPECIJALISTI PLASTIČNE I REKONSTRUKTIVNE HIRURGIJE

Stručni tim

Dr Dejan Milutinović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirrugije

Dr Dejan Milutinović je završio  Medicinski  fakultet  u  Beograd 1991. godine, a nakon godinu dana prakse u Karolinskom institutu u Švedskoj, usledila je specijalizacija iz  plastične  i  rekonstruktivne  hirurgije  na Vojno-medicinskoj akademiji (1993-1998). Nakon završene specijalizacije radio je u  Institutu  za  majku  i  dete u Beogradu (1998-2001), zatim u Institutu  za  opekotine KCS  (2001-2006), gde je  bio  zamenik direktora i načelnik i operativnog bloka.

Vladimir Aničić

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Kao pionir i jedini stručnjak za plastičnu hirurgiju u valjevskom Zdravstvenom centru, više od 15 godina je imao pune ruke posla, izvodeći najrazličitije operacije, svim generacijama kao i pacijentima oba pola, i to bez pomoćnika i posebnog odeljenja. A i o pacijentima se u postoperativnoj nezi starao sam. Doktor takvog jedinstvenog iskustva, znanja i rezultata, zaslužuje sve uslove koje bolnica ST Medica može da pruži, a naši pacijenti izuzetne rezultate njegovog rada.

Dr Zoran Rizinski

Specijalizant plasticne hirurgije

Dr Zorančo Rizinski, zavrsio je Medicinski fakultet na Univerzitetu Sv Kiril i Metodij u Skoplju, nakon toga upisuje specijalizaciju iz plastične i rekonstruktivne hirurgije. Trenutno je specijalizant završne godine. Jedan deo specijalizacije obavio je na različitim klinikama u Evropi, drugi deo u Kliničkom centru Srbije.