Korekcija kapaka

Bolnica ST Medica

Ovo je jedna od natraženijih, najčešćih i najefektivnijih estetskih operacija na licu, kojom se postiže mladalački izgled očnih kapaka i nova svežina lica.

Ovom operacijom se koriguju opušteni gornji kapci, kao i kesice koje postoje u predelu donjih kapaka, a daju sve ukupno umoran i stariji izgled pacijentu. Nekada koža na gornjim kapcima može biti u tolikom višku da može dovesti do smanjenja vidnog polja kao i glavobolja koje su posledica napora da se očni kapci drže otvorenim.

Na prvom pregledu će vaše želje i ciljevi biti u potpunosti saslušani i zabeleženi. Potom će detaljnim lekarskim pregledima biti napravljen operativni plan koji u potpunosti odgovara Vašim potrebama. Preoperativne fotografije se koriste da bi procedura i njen krajnji učinak u potpunosti bile ispraćene i korak po korak objašnjene pacijentu. Na pregledu se pacijent obaveštava o mogućim rizicima i limitima. Naš cilj je da se pacijentu pruže sve informacije da bi imao realnu sliku šta od ovog zahvata može da očekuje.

Blefaroplastika se može obaviti u lokalnoj anesteziji, pri čemu je pacijent svestan, budan i saradjuje sa hirurgom, ali je sve vreme tokom operacije opušten i ne oseća bolove.

Prvih nekoliko dana preporučuje se i spavanje na visokom uzglavlju. Kontaktna sočiva se ne smeju nositi dve nedelje nakon operacije. Nakon skidanja konaca uz blagu korektivnu šminku pacijenti se mogu vratiti svakodnevnim obavezama.

SPECIJALISTI PLASTIČNE I REKONSTRUKTIVNE HIRURGIJE

Stručni tim

Dr Dejan Milutinović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirrugije

Dr Dejan Milutinović je završio  Medicinski  fakultet  u  Beograd 1991. godine, a nakon godinu dana prakse u Karolinskom institutu u Švedskoj, usledila je specijalizacija iz  plastične  i  rekonstruktivne  hirurgije  na Vojno-medicinskoj akademiji (1993-1998). Nakon završene specijalizacije radio je u  Institutu  za  majku  i  dete u Beogradu (1998-2001), zatim u Institutu  za  opekotine KCS  (2001-2006), gde je  bio  zamenik direktora i načelnik i operativnog bloka.

Vladimir Aničić

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Kao pionir i jedini stručnjak za plastičnu hirurgiju u valjevskom Zdravstvenom centru, više od 15 godina je imao pune ruke posla, izvodeći najrazličitije operacije, svim generacijama kao i pacijentima oba pola, i to bez pomoćnika i posebnog odeljenja. A i o pacijentima se u postoperativnoj nezi starao sam. Doktor takvog jedinstvenog iskustva, znanja i rezultata, zaslužuje sve uslove koje bolnica ST Medica može da pruži, a naši pacijenti izuzetne rezultate njegovog rada.

Dr Zoran Rizinski

Specijalizant plasticne hirurgije

Dr Zorančo Rizinski, zavrsio je Medicinski fakultet na Univerzitetu Sv Kiril i Metodij u Skoplju, nakon toga upisuje specijalizaciju iz plastične i rekonstruktivne hirurgije. Trenutno je specijalizant završne godine. Jedan deo specijalizacije obavio je na različitim klinikama u Evropi, drugi deo u Kliničkom centru Srbije.